របៀបធ្វើឡាបថៃ
រូបមន្ត larb ថៃ (ឡារ៉ាបម)
Larb គឺជាសាច់ salad ដែលជាញឹកញាប់ត្រូវបានផលិតចេញពីសាច់ជ្រូកប៉ុន្តែវាក៏អាចធ្វើបានផងដែរពីសាច់មាន់ត្រីទាឬត្រីដែលត្រូវបានចម្អិននិងលាយជាមួយទឹកត្រីទឹកក្រូចអង្ករក្រអូបនិងអំបិលនិងគ្រឿងផ្សំ។ វាជាម្ហូបសាមញ្ញមួយនៅភាគឦសាន្តថៃនិងឡាវហើយវាជាម្ហូបដែលអ្នកចូលចិត្តបរិភោគជាមួយសាប៊ូដាំដុះបៃតងនិងអង្ករស្អិត។
Pre-ingredient
ប្រហែល 5 ស្លាបព្រានៃអង្ករស្អិតថៃ (ប៉ុន្តែសម្រាប់ម្ហូបពិតប្រាកដដែលខ្ញុំបានប្រើ 1 ស្លាបព្រាហឹរបន្ទាប់ពីយើងបានធ្វើវាជាម្សៅ - សូមមើលទិសដៅ)
គ្រឿងផ្សំសំខាន់ៗ
សាច់មាន់ 300 ក្រាម (1 ផោន) សាច់ជ្រូក (សាច់មាន់ឆៅឬសាច់គោឆៅក៏នឹងដំណើរការល្អដែរ)
1/2ម្ទេសក្រហមស្លាបព្រា (prik bon)
1/8 ស្ករស្លាបព្រា
½ទឹកត្រី ស្លាបព្រា
1 - 2 ទឹកក្រូចឆ្មា
3 - 4 សណ្តែកគួរ
3 - 5 ខ្ទឹមបារាំង
20 ស្លឹកជីអង្កាម
សេចក្តីណែនាំ
អង្ករក្រអូប(khao kua) ជំហានដំបូងគឺធ្វើឱ្យអង្ករ (khao kua ) ។ កំដៅខ្ទះនៅលើកំដៅទាបដាក់អង្ករចូល។ កូរជានិច្ច, ប្រភេទដូចជាអ្នកកំពុងដុតនំសណ្តែកឬកាហ្វេ។ ពោតអង្កររហូតដល់វាប្រែទៅជាពណ៌លឿងរហូតដល់ពណ៌លឿងមាសស្ទើរតែដល់ចំណុចដែលវាមើលទៅដូចជាស្រូវសាលីពណ៌ត្នោត។ វាក៏នឹងមានក្លិនក្រអូបនិងក្លិនស្ទើរតែដូចជាពោតលីងញ៉ាំដែរ។ វាចំណាយពេលប្រហែល 15 នាទី។ នៅពេលដែលអង្ករឆ្អិនហើយទុកឱ្យត្រជាក់បន្តិចចូរដាក់វាចូលក្នុងត្បាល់បុកវាអោយម៉ត់ឬ អង្កររហូតទាល់តែវាប្រែទៅជាម្សៅធុនស្រាល (ម៉ាស៊ីនលាយឬអាហារសម្រន់ក៏ដំណើរការផងដែរ) ។ ដាក់ម្សៅអង្ករក្រអូបរបស់អ្នកនៅក្នុងចានមួយឡែក។
Comments
Post a Comment