របៀបធ្វើម្ហូប ឆាមឹកម្រេចខ្ចី

របៀបធ្វើម្ហូប ឆាមឹកម្រេចខ្ចី អោយឈ្ងុយឆ្ងាញ់


គ្រឿងផ្សំ​:

​មឹក​ស្រស់​មួយ​(៣០០​ក្រាម​)
ម្រិច​ខ្ចី កន្លះ​ខាំ​
ការ៉ុត​ ១០​ក្រាម​
ដើម ខ្ទឹម​១​ដើម​
​ខ្ញី​២​បន្ទះ​
​ខ្ទឹមស​ ៣​កំ​ពឹ​ស 
សាលាដ​ កន្លះ​ខាំ 
ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​

គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​

អំបិល​១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​,​ស្រា​១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​,​ម្សៅ​ស៊ុន​ខ្នរ​១​ស្លាបព្រា កាហ្វេ​និង​ទឹក ស៊ុប ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​។​ ​
​ម្សៅ​ឆា​លាយ​ទឹក​ឲ្យ​ហើយ បន្តិចបន្តួច និង ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រា​បាយ​។​ ​
វិធី​ធ្វើ​

​លាង​ម្រេច អោយ​ស្អាត​ទុក​ទាំង​ទង​,​សា​សាដ​លាង អោយ​ស្អាត​ទុក​ទ្រាប់​បាត​ចាន កោស​សម្បក​ការ​រ៉ុ​ត ចេញរួច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ​ល្មម​,​។​
​ខ្វេះ​គ្រៀង​ក្នុង​មឹក​ស្រស់​ចេញ​និង​បក​ស្រទាប់​ក្រៅ​ចេញរួច​ពុះ​ជា​ពីរ​បន្ទះ​ហើយ ឆូត​ផ្ទៃក្នុង​ខ្វាត់ខ្វែង​និង​ហាន់​ជា​ដុំៗ​។​
​ដាក់​ម្រេច ការ៉ុត និង​មឹក​ស្រស់​ចូល​ឆ្នាំង​ទឹក​ដាំ​ពុះ​ដោយ​ស្រុស​រយៈពេល ៦​នាទី​ទើប​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ប្រើការ​។​
​ដាក់​ខ្លាញ់​ឬ​ប្រេងឆា​ក្នុង​ខ្ទះ​រង់ចាំ​ខ្ទះ​ក្តៅ​ហុយផ្សែង​ទើប​ចាក់​ខ្ទឹមស​ដើម​ខ្ទឹម​និង​ខ្ញី ចូល​បំពង​។ ​បន្ទាប់​មកចាក់​សាច់​មឹក​និង​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ក្នុងនោះ​រួមទាំង​ម្សៅ​ស៊ុន​ខ្នរ​) ចូល​ឆា​ដោយ​ញាប់ដៃ​បន្តិច​ទើប​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​ចុះឡើង​ហើយ ដួស​ដាក់​ចាន​តុបតែង​តាម​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​អ្នក​ជាការ​ស្រេច​។

Comments

Popular posts from this blog

របៀបធ្វើអាម៉ុកត្រី - How to make Amok Fish - Khmer Food | Samphos Cookin...

ឆារតៅហ៊ូរសៀង/Asian Food/Cambodian food/ khmer food cooking