ខគោ[Cambodian's Braised Beef]ម្ហូបខ្មែរ

គ្រឿងផ្សំ ៖

សាច់គោ ១គីឡូ, ប្រហិត ៣ខាំ (ដាក់ក៏បានអត់ក៏បាន) ,ទឹកដូង ១លីត្រ ,ទឹកធម្មតា ២លីត្រ ,ការ៉ុត រំដេង ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសក្រៀម (ចំនួន១ខាំក្រោយត្រាំទឹក) ,ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ផ្កាចន្ទ ឈើអែម ស្រត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ ម្សៅការី ១កញ្ចប់ ទឹកត្រី ៦ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប៉េងប៉ោះ ២ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាបាយ គ្រឿងសាតេ ១កញ្ចប់ + (អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ+ស្ករស ២ស្លាបព្រាបាយ)

Ingredients :


Beef 1 Kg, Beef ball 300g (optional) coconut juice 1liter+water 2liter Carrot, galangal, lemongrass, kaffir lime leaf, dried chili (100g after soaked) Garlic, shallot, star anise & cinnamon stick Palm sugar 1 tbsp Curry powder 1package, fish sauce 6tbsp, ketchup 2tbsp Oyster sauce 2tbsp, Satay paste 1package +(1 tbsp salt + 2 tbsp sugar)

Comments

Popular posts from this blog

របៀបធ្វើអាម៉ុកត្រី - How to make Amok Fish - Khmer Food | Samphos Cookin...

បាត់មុខបាត់មាត់ពីសិល្បៈយូរ នី មុនីនាថ វិលមកវិញ ជាមួយនឹងឈុតប្រពៃណីស្អាតប្លែក

ឆារតៅហ៊ូរសៀង/Asian Food/Cambodian food/ khmer food cooking